De ce e bine sa avem fantezii sexuale

Posted on
fantezii sexuale beneficii

Care este cea mai mare fantezie sexuala? Sa ridice mana cine nu a avut cel putin una. Desi este un subiect tabu de ani de zile, realitatea este ca fanteziile sexuale au multe beneficii (unele sigur nu le stiti). Vreti sa stiti care sunt?

Fanteziile sexuale sunt elaborari ale imaginatiei noastre cu continuturi erotice care pot fi controlate. Tot ceea ce se intampla acolo este sub controlul nostru si putem exercita in ele rolul de a ne simtiti mai sexy: activi, pasivi, exhibitionist, voyeurist etc.

Fanteziile sexuale

Fanteziile sunt simple: pur si simplu trebuie doar sa lasati imaginatia sa execute. Astfel, imaginandu-va alte realitati, puteti experimenta tot felul de experiente. Desigur, in minte. La nivel sexual, intr-o maniera privata si personala, ne putem lasa dusi de gandurile noastre erotice si ne impletim mintea, trupul si emotiile, putem trai experiente extraordinar de placute si chiar sa dezlantuim raspunsul sexual.

In aceasta scena plina de erotism, isi fac aparitia niste concepte precum fetisurile, lenjeria, jucariile sexuale, filmele erotice, costumele si jocurile sexuale; toate ca parte a unei creatii variate prezente astazi.

Trebuie doar sa gasiti si sa apasati pe butonul ON al fanteziilor.

Beneficiile fanteziilor sexuale

1. Imbunatatirea stimei de sine

Fanteziile ne ajuta sa ne simtim mai increzatori in noi. Adica, ne simtim doriti si ne imbunatatim atributele si calitatile. In lumea fanteziei, punem deoparte toate negativele si eliminam viziunea noastra critica. Totul este perfect si asta face ca stima noastra de sine sa fie foarte crescuta.

2. Cresterea dorintei sexuale

Fanteziile ne ajuta sa evitam rutina. In acest fel, ele promoveaza si o sexualitate care nu se axeaza exclusiv pe penetrare. Relatiile sexuale devin mai spontane, pe masura ce lasam la o parte temerile si limitarile.

3. Faciliteaza orgasmul prin cresterea excitatiei

Ele favorizeaza si aparitia noilor comportamente sexuale, cum ar fi noile jocuri de preludiu. Fantezile sexuale contribuie la cresterea creativitatii si la imbogatirea relatiilor sexuale.

4. Imbogatesc imaginatia

Fanteziile sexuale ne conduc catre situatii excitabile pe care am putea sa le realizam cu siguranta in viata reala. Ne putem imagina ca mentinem relatii, de exemplu, cu cineva cu care stim ca nu vom avea niciodata.

fantezii sexuale beneficii

5. Ne ajuta sa ne cunoastem mai bine

In plus, ele ne ajuta sa pregatim relatiile viitoare pe masura ce le cream. Explorarea fanteziilor noastre sexuale ne ajuta sa ne cunoastem mai bine si sa descoperim ceea ce ne place si ce ne excita cel mai mult. Ele imbogatesc viziunea pe care o avem despre noi si despre ceilalti, garantandu-ne o lectie foarte sincera a sexualitatii noastre.

6. Elibereaza stresul si anxietatea

Fanteziile sexuale ne relaxeaza si ne distreaza chiar si in acele situatii in care nu suntem erotici. Ca o distragere a atentiei, de exemplu, intr-o calatorie lunga.

7. Fanteziile sexuale fac dorinta si excitarea sexuala sa creasca

Motivul este ca, exista o relatie directa intre fantezii si calitatea relatiilor, deoarece aceste fantezii sunt imagini cu continut ridicat de erotism si devin un afrodisiac puternic. Un alt motiv este ca ele conduc la relatii sexuale mult mai spontane, lasand deoparte temerile si restrictiile. Ele ajuta la ruperea rutinei si la promovarea unei sexualitati mai putin concentrate exclusiv asupra penetrarii.

In plus, fanteziile sexuale ne ajuta sa ne cunoastem mai mult si sa imbunatatim imaginea pe care o avem despre noi insine. Acestea ne dezinhiba si ne ofera un sentiment placut de bunastare.

8. Cresterea activitatii sexuale

Se pare ca cei care au adesea fantezii „participa la o varietate mai larga de activitati erotice, au mai multi parteneri si se masturbeaza mai frecvent”, a spus Harold Leitenberg, psiholog la Universitatea din Vermont.

9. Explorati ceea ce doriti mai mult

Nu exista consecinte de niciun fel. O femeie poate explora tot ce vrea sa descopere, ceea ce ii place cel mai mult.

De multe ori nu indeplinim anumite dorinte din cauza fricii sau rusinii de ceea ce vor spune altii sau de consecinte, de aceea, cea mai buna cale de a descoperi ceea ce ne place foarte mult este prin fanteziile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *