relatii bazate pe sex

Relațiile bazate pe sex – stil de viață sau divertisment?

Relațiile bazate pe sex ne lasă, în majoritatea cazurilor, doar cu mai multe semne de întrebare. Sigur, avantajele-i sunt mai mult decât clare și incontestabile, mai ales pentru adepții lor: atracție fizică exorbitantă, partide de sex excepționale, fără complicații sau atașament, puține lucruri în comun spre deloc, fără devotare sau compromis, fără obligații, responsabilități sau complicații. Acestea par a fi cuvintele cheie care definesc legăturile sexuale care se stabilesc între oameni. Dar totul are o limită și ne prinde din urmă momentul în care începem să ne punem întrebări și să ne frământăm cu privire la ceea ce ne rezervă viitorul. Unde duc relațiile bazate pe sex și cât vor dura ele? Sunt o greșeală sau doar o altă oportunitate de care trebuie să profităm? Ba mai mult, sunt relațiile bazate pe sex un stil de viață sau doar simplu divertisment?

Oamenii percep relațiile în moduri diferite, așa că ce înseamnă dragoste pentru unii, pentru alții ar putea însemna doar sex, amuzament și atât. În funcție de disponibilitatea fiecăruia de a se implica sau nu într-o relație, se poate teoretiza la nesfârșit pe tema relațiilor bazate doar pe sex. Dar să le luăm pe rând.

Unde duc și cât vor dura?

Unde duc cu certitudine, nu putem ști, dar vă putem spune unde ar putea duce – la dezamăgiri și regrete, în cazul în care unul dintre parteneri ajunge să se îndrăgostească de celălalt. Asta deoarece sexul și sentimentele nu trebuiesc niciodată combinate în asemenea situații. Relațiile bazate pe sex presupun detașare emoțională completă, nu doar pe jumătate. Durata lor este direct proporțională cu cât îi va lua unuia dintre parteneri să ajungă de la o simplă distracție la dragoste.

sex

Sunt o greșeală sau o oportunitate?

O vorbă spune că dacă viața îți oferă lămâi, atunci e bine să faci limonadă. La fel și cu sexul, mai ales în perioada tinereții. Relațiile bazate pe sex sunt o experiență prin care trec destul de multe persoane, iar dacă consideri că ai ceea ce-ți trebuie (sau mai bine spus nu ai) pentru a te implica într-o aventură sexuală, atunci nu văd de ce nu. Sunt o greșeală doar în momentul în care încalci regula implicării emoționale și începi să ai pretenții mai mari de la celălalt decât niște simple partide de sex incendiar.

Stil de viață sau divertisment?

Toate relațiile bazate pe sex încep ca simplu divertisment. Tuturor li se pare interesant și incitant să aibă un partener cu care să facă sex la discreție, însă sunt și persoane care ajung să facă din legăturile sexuale un stil de viață. Este vorba despre cei care refuză să se implice sentimental într-o relație, care fug de dezamăgiri și suferințele pe care le-ar putea obține de pe urma iubirii. Ei tind să aibă, iar dacă nu, să găsească, tot felul de motive pentru care nu se pot implica în relații de lungă durată – lipsa timpului, indisponibilitatea emoțională, lipsa răbdării, suspiciunile și tot așa. Dar categoric nu este bine pentru nimeni să lase relațiile bazate pe sex să devină un stil de viață. Fiecare persoană trebuie să cunoască și să guste atât din plăcerile iubirii, cât și din suferințele ei. Este singurul mod în care ne putem dezvolta și realiza ca oameni trecuți prin viață.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>