monotonia in relatie

Importanța diversității în viața sexuală

Începutul unei relații este cea mai frumoasă parte, una de care îți aduci cu drag aminte, indiferent de timpul care va trece peste voi. La fel și începutul vieții voastre sexuale. Este plin de suspans, mister, căci nu știi niciodată cum va fi, nu știi ce te așteaptă, cel puțin până înveți să îl cunoști pe celălalt, să descoperi ce îi place, să știi cum să îl exciți și să îl aduci la orgasm. Dar aici încep să apară problemele, în momentul în care consideri că ai aflat tot ce era de aflat despre celălalt, că nu te mai surprinde nimic, că i-ai învățat pe de rost pozițiile în care ajunge la orgasm, felul în care îi place să facă sex, locurile în care îi place să fie atins și așa mai departe. Faptul că înveți atât de multe despre celălalt nu înseamnă decât că începi să-l cunoști mai bine și să te obișnuiești cu el. Iar asta e de bine, până la un anumit punct. Punctul în care viața voastră sexuală are de suferit.

După cum bine știi, obișnuința și învățarea, alături de repetare, dăunează relațiilor sexuale. Cupluri numeroase se plâng de faptul că sexul devine monoton, că rutina s-a instalat în dormitor, însă toate acestea nu sunt altceva decât obișnuințe.

Obișnuința în relații este cu dublu tăiș. Pe de o parte, este un lucru bun, căci asta înseamnă că există și iubire adevărată, căci te-ai obișnuit atât cu calitățile cât și cu defectele persoanei iubite, iar asta înseamnă că i le accepți și nu te mai deranjează. Pe de altă parte, obișnuința dăunează. Nimănui nu îi place să fie captivul unei vieți repetitive. Fugim de rutină cât putem în toate celelalte aspecte ale vieții, așa că ar trebui să o ocolim și în intimitate.

Cum combatem rutina din dormitor? Învățând cât de importantă este diversitatea în cadrul vieții sexuale. Diversitatea sexuală se înțelege cel mai bine prin elementele de noutate aduse în dormitor. Orice schimbare este binevenită, fie că este una de decor, de tabieturi sau de obiceiuri. Așadar, schimbați mai des locațiile în care faceți sex, nu vă rezumați la comoditatea patului sau a dormitorului. Învățați să adăugați adrenalină și un minimum de risc partidelor voastre de sex. Renunțați la pozițiile pe care le practicați de obicei și preludiul monoton. Înlocuiți-le cu masaje erotice, jocuri provocatoare, fantezii și jucării sexuale.

Passionate Couple

Dar cel mai important, faceți sex mai rar și dragoste mai des. Nu neglijați momentele de tandrețe și romantism din viața sexuală. Aveți nevoie de ele mai mult decât vă imaginați, pentru a vă reaminti de ce sunteți împreună și ce însemnați unul pentru celălalt. Păstrați sexul pe fugă pentru zilele în care alergați de dimineața până seara. Dar noaptea, iubiți-vă după alte reguli și fără presiune.

Diversificați-vă și activitățile pe care le faceți împreună: escapadele romantice, excursiile din concedii sau vacanțe, ieșirile în oraș. Rezervați-vă momente pentru voi, în care să vă simțiți bine. Râdeți mult și bucurați-vă de voi. Și nu uitați să fiți imprevizibili, atât în dragoste cât și în sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>