ex

De ce sa faci sex in fiecare zi, conform stiintei

Beneficiile sexului variaza de la reducerea nivelului stresului la scaderea riscului de cancer si infarct. Sexul faciliteaza legatura si sentimentele de intimitate cu partenerul tau. Acest tip de conexiune, de fapt, reduce anxietatea si imbunatateste sanatatea dumneavoastra generala.

Imbunatatirea imunitatii

Persoanele care fac sex frecvent (o data sau de doua ori pe saptamana) au niveluri semnificativ mai mari de imunoglobulina A.

Misiunea sa este de a lupta impotriva organismelor invadatoare la punctele de intrare, reducand sau chiar eliminand nevoia de activare a sistemului imunitar al organismului. Acest lucru poate explica de ce persoanele care fac sex frecvent se imbolnavesc mai rar.

Un somn mai bun

Corpul tau elibereaza oxitocina, numita si hormonul “dragostei”, si endorfine in timpul unui orgasm. Combinatia acestor hormoni poate actiona ca un sedativ.

Dureri de cap

Un alt studiu arata ca activitatea sexuala poate oferi o ameliorare totala sau partiala a migrenelor si durerilor de cap.

Imbunatateste puterea creierului

Cercetarile publicate in “Arhivele comportamentului sexual” sugereaza ca sexul frecvent poate imbunatati memoria.

Amelioreaza stresul

Stresul poate provoca tot felul de probleme de sanatate, de la dureri de cap, probleme de somn, tensiune musculara si stomac deranjat, pana la conditii mai severe, incluzand un sistem imunitar slabit si depresie cronica.

Dovezile publicate in “Medicina psihosomatica” au demonstrat ca intimitatea fizica sau emotionala la cupluri este asociata cu niveluri de stres reduse.

 

Reduce tensiunea arteriala

Cercetarile efectuate de Universitatea de Stat din Michigan si publicate in Jurnalul de sanatate si comportament social au constatat ca sexul in anii urmatori ar putea reduce riscul de hipertensiune arteriala – cel putin pentru femei.

Beneficii sociale

Sexul va poate ajuta sa va conectati la partenerul dvs., datorita oxitocinei. Oxitocina poate juca un rol in dezvoltarea relatiilor. Veti vedea ca acea placere sexuala reciproca va ajuta sa va apropiati mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>