sex

Curiozitati despre sex pe care trebuie sa le cunosti

Sexul este cel mai clar act de dragoste intre doua persoane, dar este si o situatie care genereaza anumite disconforturi si indoieli. Pentru a va bucura de o intalnire romantica cu partenerul, in acest articol va spunem cateva curiozitati despre sex pe care trebuie sa le cunoasteti.

CURIOSITATI DESPRE SEX

Datele de interes care circula in jurul sexului sunt multe, dar unele sunt mai interesante si mai relevante decat altele. In acest articol am decis sa strangem cele mai remarcabile lucruri pentru a deveni un invatat al dragostei in cateva secunde.

Mai intai de toate, este important sa stiti de unde apar emotiile in timpul relatiilor sexuale, deoarece acestea sunt date datorita unei actiuni chimice in organism. Cine a descoperit acest lucru a fost neuroendocrinologul Sue Carter, in 1998. In mod specific, constatam ca interactiunea dintre oxitocina si dopamina caracterizeaza sentimentele de iubire si de unire in timpul actului sexual.

Pe de alta parte, profitam de acest spatiu pentru a respinge anumite mituri care circula in jurul unei intalniri sexuale. In principiu, punctul G, care a fost recent numit inexistent. Cu toate acestea, exista experti care isi mentin inca existenta si care spun ca locatia lui depinde de fiecare femeie.

Prin urmare, importanta \”explorarii\”. Acest lucru este numit de experti drept \”inteligenta sexuala\”, care rezulta din cunoasterea mai buna a cuplului prin cunoasterea precisa. Ei adauga, de asemenea, ca este un element-cheie pentru atingerea satisfactiei sexuale.

Un alt mit existent este alergia la sex, care exista, dar nu este atat de grava cat se crede. Potrivit investigatiilor, ea poate consta intr-o arsura. Acest lucru a fost dezvaluit de catre Universitatea din Utrecht, care a numit aceasta boala drept sindrom post-orgasmic al bolii.

Am analizat, de asemenea, mitul dependentei de sex, care, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din California, se datoreaza mai mult nevoii de eliberare a stresului sau a unei tulburari compulsive decat dorinta de a obtine placere. Pe scurt, modul de a evita aceasta tulburare este de a gasi alte modalitati de a canaliza nervii sau de a fi tratati de un specialist in tulburari compulsive.

In ceea ce priveste fanteziile sexuale, exista, de asemenea, detalii care sunt bine de stiut. Pe de o parte, femeile au mai multe fantezii sexuale in zilele lor fertile decat in ​​restul lunii, potrivit Universitatii din Lethbridge.

Cercetatorii din Granada sustin cu hotarire ca nu exista diferente semnificative intre fanteziile unei femei si ale unui barbat. Acest lucru se datoreaza faptului ca majoritatea dintre ei fantezii sunt situatii in care intimitatea si romantismul sunt aspectele cheie.

In cele din urma, este important sa subliniem ca, la fel cum conexiunile chimice sunt responsabile pentru a ne da senzatiile in timpul sexului, neuronii dezvaluie lipsa senzuala si placuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>