gelozie

Cum iti manifesti gelozia? Cum o tratam si cand devine periculoasa

Gelozia nu este neaparat un lucru rau. E natura umana. Este natural sa te simti gelos din cand in cand.

Ea devine problematica cand incepe sa va consume si “se strecoara in fiecare aspect al vietii voastre“, a spus Kathy Morelli, LPC, psihoterapeut in casatorie si consiliere familiala. “Și te simti adesea amar si suparat“, ea a spus.

Unul dintre cele mai comune tipuri de gelozie este gelozia romantica. De asemenea, avem tendinta de a ne simti gelosi in legatura cu succesele, punctele forte, stilul de viata si relatiile altora.

Gelozia nu este intotdeauna un semn de slabiciune sau nesiguranta. Ar putea fi, de asemenea, o expresie a iubirii. Intelegeti cum sa tratati gelozia intr-o relatie si sa experimentati o relatie mai fericita.

Gelozia intr-o relatie nu este intotdeauna usor de manevrat. Poate confunda pe oricine crede ca relatia este amenintata chiar daca se afla intr-o relatie perfecta.

Gelozia se cultiva in multe feluri, dar, in esenta, este un semn de nesiguranta si teama de a-l pierde pe cel pe care-l iubim. Nimeni nu alege sa fie gelos si aproape intotdeauna este o neintelegere si o lipsa de comunicare care duce la gelozie.

Cum sa tratati gelozia intr-o relatie

Ati putea fi gelos pe partenerul dvs. din mai multe motive. S-ar putea sa nu va placa faptul ca se intalneste cu altcineva si se distreaza foarte mult, sau va puteti simti nesigur ca va puteti pierde iubitul fata de altcineva.

In timp ce gelozia din cauza neintelegerii este acceptabila, gelozia irationala nu este. Atunci cand un partener este amenintat sau se simte gelos din cele mai mici motive, este aproape intotdeauna un semn de nesiguranta sociala si stima de sine scazuta. Poate fi condus de temerile de a pierde persoana pe care o iubeste. Este natura umana, la urma urmei, sa ravnim dupa reasigurare si dragoste atunci cand apar indoieli.

Dar trebuie sa va amintiti intotdeauna ca gelozia este de fapt una dintre cele mai mari cauze ale destramarii unei relatii. Deci, cand va simtiti gelos, nu veti aduce partenerul mai aproape. De fapt, il indepartati prin comportamentul dvs.!

Scapati de gelozie

Invatati sa aveti incredere in partenerul dvs. si nu va indoiti in mod inutil. Recapatati-va increderea si amintiti-va ca va iubeste, iar iubitul dvs. nu va inceta sa va iubeasca doar vorbind cu cineva atragator.

Sa nu existe secrete intre voi si, daca va deranjeaza ceva, spuneti partenerului dvs. intr-o maniera clara si placuta ca nu va place sau nu apreciati comportamentul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>